Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Pavlova z truskawkami
0 0
Pavlova z truskawkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Beza
4 szt. białka
240 g cukier
1 łyżeczka ocet
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
Sos truskawkowy
200 g truskawki
1/2 szt. sok z cytryny z połówki cytryny
50 g cukier
Krem
250 g mascarpone
200 g śmietana 36%
3 łyżki cukier puder
Dodatkowo
200 g truskawki

Pavlova z truskawkami

  • Medium

Ingredients

  • Beza

  • Sos truskawkowy

  • Krem

  • Dodatkowo

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Pavlova z truskawkami

Pyszna i chrupiąca z zewnątrz beza to królowa każdych imprez plenerowych. Jako, że sezon na truskawki w pełni to mam nadzieję, że na waszych stołach zagości również ona.

(Visited 998 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Beza

Białka ubij na sztywno.
Ciągle miksując białka dodawaj stopniowo cukier (najlepiej w 5 turach, ubijając je dalej na wysokich obrotach).
Gdy białka będą sztywne i błyszczące dodaj do nich ocet oraz mąkę ziemniaczaną - wszystko dobrze zmiksuj.
Na papierze do pieczenia z bezy uformuj kopczyk i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z opcją pieczenia termoobieg i od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i susz przez okolo 1,5 godziny.

2
Done

Krem

Ubij śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składników.

3
Done

Sos

Truskawki razem z cukrem i sokiem z cytryny rozgotuj (około 10 min. gotowania). Zblenduj i przetrzyj przez sito by pozbyć się pestek.
Odstaw sos do schłodzenia.

4
Done

Na wierzchu bezy rozprowadź krem i udekoruj bezę świeżymi truskawkami oraz oblej ją sosem truskawkowym. Możesz podać sos również w dzbaneczku by każdy mógł polać sobie bezę wg uznania.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Tort mojito
previous
Tort mojito
Tarta malinowa
next
Tarta z malinami
Tort mojito
previous
Tort mojito
Tarta malinowa
next
Tarta z malinami

Add Your Comment