Czy to aż tak strasznie wygląda? Może i tak, ale ważne że przecudownie smakuje!
1
Zrobione
|
Pamiętajcie, wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, wiec najlepiej wyciągnąć je przed pieczeniem tak z 15-20 min wcześniej. Serniczki będę piekł przez 20-25 min na termoobiegu,a moja szklanka ma pojemność 250 ml. |
2
Zrobione
|
Masa serowaDo dużej miski przełóż wszystkie składniki potrzebne do przygotowania masy serowej. Wymieszaj je, bądź zmiksuj aż do połączenia w jednolitą masę. Nie rób tego zbyt długo bo niepotrzebnie napowietrzysz ser, a potem on nadmiernie wyrośnie i opadnie. Ser odstaw na bok. Czas na przygotowanie spodu. Rozpuść delikatnie masło (w mikrofalówce bądź na lekkim ogniu w garnku) i wymieszaj z pokruszonymi krakersami. |
3
Zrobione
|
Gdy mini serniczki będą zimne w rondelku podgrzej masę krówkową i posmaruj nią wierzch mini serniczków. Posyp mini serniczki zmielonym makiem. |
4
Zrobione
|
Do rondla wlej wodę i cukier. Całość podgrzej do temperatury 150 stopni (powstaną na wierzchu bąbelki i piana, a masa stanie się gęsta, lecz nie brązowa). Pod żadnym pozorem nie mieszaj masy! Gdy masa się skrystalizuje wlej ją na papier do pieczenia i odstaw do ostygnięcia. Połam jadalne szkło na większe kawałki, powbijaj do mini serniczków i polej czerwonym barwnikiem. |