A wy jakie macie pomysły na ten przedziwny owoc? Aronia jest strasznie cierpka w smaku i najczęściej wykorzystuje się ją do nalewek.
Czy to dobry moment na ciasta z aronią? Jest trochę cierpka a sam sezon na owoce już się kończy, jednak ja trochę jej na krzaku jeszcze miałem, więc oprócz dżemu zrobiłem jeszcze takie oto babeczki. Nie są słodkie lecz delikatne w smaku, a dzięki aronii nabierają wyrazu. Życzę Wam smacznego i do zobaczenia częściej, bo już koniec remontu bliski! 🙂
1
Zrobione
|
Biszkopt1. W misie miksera utrzyj jajka z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj jogurt naturalny w temperaturze pokojowej i dalej miksuj. |
2
Zrobione
|
Krem1. Masło z cukrem utrzyj na jasną i puszystą masę. |
3
Zrobione
|
W każdej babeczce zrób dołek i tak wlej mus z aronii. Teraz rękaw cukierniczy posmaruj musem z aronii, ale w taki sposób by były to 4 cienkie paski na ściance rękawa. Wypełnij rękaw kremem i udekoruj babeczki. |