Kokos i cytryna to świetne rozwiązanie. A jakie są Wasze ulubione duety smakowe?
Te cupcakes nie są bombą kaloryczną bo w kremie nie ma masła, ani śmietany, jednak mascarpone również robi swoje. Bardzo delikatne w smaku i subtelne, odrobina cytryny i odrobina kokosu. Mam nadzieję, że zostaną Waszym ulubionym przepisem.
Drogim Paniom w tym dniu życzę wszystkiego dobrego, i by pamiętały, że dziś w biodra nic nie idzie 🙂
1
Zrobione
|
CiastoW dużej misce przesiej mąkę, proszek, sodę oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką (najlepiej przez 20 sekund). W międzyczasie przy pomocy blendera, zblenduj cukier z skórką cytrynową. |
2
Zrobione
|
W misce przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem cytrynowym na jasną i puszystą masę. Cały czas miksując dodaj 1 jajko. Ciągle miksuj, aż składniki się połączą. |
3
Zrobione
|
Maślankę wymieszaj razem z sokiem z cytryny. |
4
Zrobione
|
Babeczki przełóż do worka cukierniczego i wypełnij kokilki do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Wystudź na kratce. |
5
Zrobione
|
KremMleko kokosowe wstaw do lodówki na kilka godzin, by woda została na dole a masa u góry. Będzie Ci potrzebna tylko część gęsta. Zmiksuj masę z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj likier oraz kokos, ponownie zmiksuj. Na sam koniec ciągle miksując dodaj mascarpone w 3 turach. |