0 0
Pierniczki norymberskie

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
0.5 łyżeczki ekstrakt pomarańczowy
8 łyżek cukier puder
6 łyżek zimna woda
10 szt. oblaty lub opłatki
20 szt. pierniczki

Pierniczki norymberskie

Użyj konfitury pomarańczowej lub ekstraktu.

  • 60 minut
  • Porcji 20
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Pierniczki norymberskie

Pierniczki norymberskie to pomysł mojej sąsiadki Danusi, a ja mówię sobie kurcze nie ma nic prostszego do zrobienia przecież! No i faktycznie banalnie proste w wykonaniu, świetnie smakują i lekko chrupią. Zawsze możecie pierniczki wzbogacić o domową konfiturę pomarańczową, ja jednak zdecydowałem się na ekstrakt bo chciałem by wzbogacił smakiem lukier.

(Visited 696 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Lukier

Wodę wymieszaj z cukrem pudrem i ekstraktem pomarańczowym.

2
Zrobione

Z oblatów wykrój okręgi o takim samym rozmiarze jak pierniczki. Przepis na pierniczki również znajdziesz na stronie www.ciastecznik.pl, mogą być to np. pierniczki całuski.

3
Zrobione

Pierniczki posmaruj od spodu lukrem i przyklej oblat, z góry również je posmaruj lukrem. Odstaw na bok do wyschnięcia.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Jabłecznik z ciastem półfrancuskim
poprzendi
Jabłecznik z ciastem półfrancuskim
Blok czekoladowy
następny
Blok czekoladowy
Jabłecznik z ciastem półfrancuskim
poprzendi
Jabłecznik z ciastem półfrancuskim
Blok czekoladowy
następny
Blok czekoladowy

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here