0 0
Sernik Kinder Country

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Ciasteczkowy spód
200 g kruche ciastka maślane
150 g masło
Masa serowa
1 kg 200 g twaróg półtłusty 3x mielony
6 szt żółtka
6 szt. białka
250 ml mleko
2 opakowania budyń waniliowy
200 g cukier
2 szklanki płatki Cherrios
Polewa
200 ml śmietana 30%
200 g czekolada mleczna
1 szklanka płatki Kellogs

Sernik Kinder Country

  • Średnie

Składniki

  • Ciasteczkowy spód

  • Masa serowa

  • Polewa

Wskazówki

Udostępnij

Sernik Kinder Country

Sernik Kinder Country SZTOS! Szczerze powiedziawszy była to totalna improwizacja na bazie tradycyjnego sernika. Doszedłem do wniosku, że super byłoby złączyć te 2 ciasta razem. A mówię tutaj o tradycyjnym cieście Kinder Country oraz o Serniku Baileys z mojego bloga.

Większość moich przepisów jest prosta i szybka do wykonania. I uważam, że podczas kolejnego spotkania Wasi goście będą zachwyceni tym ciastem. Dla przykładu ciasto na zimno Kinder Coutry stało się obecnie jednym z najczęściej zamawianych u mnie ciast, a co by się stało gdybym połączył te dwa ciasta?

 

PS. Ciasto pojawiło się już dawno temu na instagramie. Jeżeli chcesz być na bieżąco to zapraszam Cię do śledzenia mojego profilu na https://www.instagram.com/danielcoceancig/

 

(Visited 2 829 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Ciasteczkowy spód

Rozpuść masło w garnuszku i połącz je z zmiksowanymi kruchymi ciastkami.
Foremkę o wymiarach 36x25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Do foremki przełóż masę i dobrze ją ugnieć widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz przez 15 minut (góra-dół)
Po upieczeniu odstaw do wystygniecia.

2
Zrobione

Masa serowa

Żółtka zmiksuj z cukrem na jasną i puszystą masę. Ciągle miksując dodawaj po 1 dużej łyżce sera.
Gdy wszystkie składniki już się połączą, ciągle miksując dodaj budyń. Zmiksuj.
Wlej mleko i ponownie całość zmiksuj.

3
Zrobione

Masa serowa

W osobnej misie ubij białka na sztywno z odrobiną soli.
Do masy serowej dodaj połowę białek, i delikatnie całość wymieszaj. Dodaj 2 część białek i ponownie wymieszaj.
Dodaj do masy płatki Cheerios i wymieszaj.

4
Zrobione

Masę serową wylej na blaszkę z podpieczonym wcześniej spodem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (góra-dół).
Sernik należy piec z funkcją pary. Jeżeli Wasz piekarnik takiej funkcji nie ma, to piętro niżej od sernika wstawcie naczynie żaroodporne z 250 g wody).
Sernik należy piec przez 30 minut góra-dół a następnie dopiekać około 7 - 10 minut z termoobiegiem. Sernik po upieczeniu należy zostawić na godzinę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach a następnie dobrze wychłodzić.

5
Zrobione

Krem czekoladowy - polewa

Śmietanę podgrzej i rozpuść w niej czekoladę. (czekoladę pokrojoną w małe kawałki należy dodawać do gorącej śmietany, nie należy rozpuszczać czekolady i dodawać do niej zimnej śmietany to spowoduje że czekolada się zwarzy).
Wstaw do lodówki na 3 godziny do całkowitego schłodzenia.

Po 3 godzinach wyjmij krem z lodówki i lekko go ubij mikserem. Rozprowadź krem na wierzchu sernika i obsyp z wierzchu płatkami Kellogs.
Można udekorować jeszcze roztopioną czekoladą.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem
Tradycyjne racuchy
następny
Tradycyjne racuchy
poprzendi
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem
Tradycyjne racuchy
następny
Tradycyjne racuchy

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here