Uwielbiam czekoladę! Jednak gorzka to jest dla mnie coś nie do przejścia. A wy, którą wolicie?
Czekoladę uwielbiam, a te ciastka również są przepyszne, bo duże i mocno czekoladowe. Dosyć szybko znikły ode mnie z domu ale mam nadzieję, że powtórzę to jeszcze nie raz.
1
Zrobione
|
CiastoMąkę, masło, cukier, żółtko oraz kakao poszatkuj na drobny maczek. Pod koniec dodaj imbir. Całość zagnieć i uformuj wałeczek,wstaw go do zamrażarki na co najmniej 3 godziny. |
2
Zrobione
|
Czekoladę mleczną (100 g) pokrój na drobne kawałeczki. Z wałeczka z ciasta kruchego wykrój plastry o grubości około 1,5 cm. Dociśnij plaster do połamanej czekolady i zagnieć kulkę i rozwałkuj na duże ciasto okrągłe o grubości około 0,5 cm. |
3
Zrobione
|
Piecz ciastka na papierze do pieczenia przez około 12 minut w temperaturze 170 stopni na termoobiegu. Ciastka wystudź na kratce i polec roztopioną mleczną czekoladą. |