0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Panna cotta
400 ml Mleczko kokosowe House of Asia o obniżonej zawartości tłuszczu
120 g śmietana 36%
3 łyżeczki żelatyna
3 łyżki zimna woda
50 ml mleko
2 łyżeczki wiórki kokosowe
Kruszonka
100 g biała czekolada
100 g mąka pszenna
1 łyżeczka imbir
30 g cukier brązowy
50 g masło
Dodatkowo
1 szt. mango

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kokosowa Panna Cotta

  • 45 minut
  • Porcji 8
  • Łatwe

Składniki

  • Panna cotta

  • Kruszonka

  • Dodatkowo

Wskazówki

Udostępnij

Kokosowa Panna Cotta

Kokosowa Panna Cotta to coś niezwykłego i wbrew pozorom wcale nie jest mdłe w smaku! O nie! Jest pełne aromatów i niesamowicie lekkie, i jakie proste w wykonaniu. I tak jak część z Was ja podjąłem również wyzwanie TajlandiaChellange z produktami House of Asia. No to co gotowi? I zaczynamy?

(Visited 164 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Przygotowanie panna cotty

Żelatynę rozpuść w wodzie i odstaw do napęcznienia na 10 min. W międzyczasie podgrzej w garnuszku tajskie mleczko kokosowe, śmietanę, mleko oraz wiórki kokosowe. Zdejmij z ognia i lekko przestudź. Dodaj masę żelatynową i wymieszaj wszystko dokładnie, aż żelatyna się rozpuści. Przelej do słoiczków i wstaw do lodówki na 3 godziny.

2
Zrobione

Kruszonka

Białą czekoladę należy "spalić" czyli pokroić w kostkę 0,5 cm x 0,5cm rozsypać na blaszce i piec przez 12-15 min. w temp. 160 stopni. Po tym czasie wyjmij czekoladę i zblenduj w malakserze, nie koniecznie na wiór. Pozostałe składniki zagnieć widelcem i również rozsyp na blaszce i piecz przez 15-20 min. w temperaturze 170 stopni, aż się ładnie zarumieni. Połącz wszystko razem.

3
Zrobione

Na wierzch panna cotty rozsyp kruszonkę. Następnie mango pokrój w cienki eplastry ok. 2 mm i rozsuń je tak by wciąż do siebie przylegały. Zwiń w rulon i włóż do środka słoiczka. Dla spotęgowania efektu smaku możesz również posypać mango z wierzchu cukrem i przypalić palnikiem.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Ciasteczka pajączki
poprzendi
Ciasteczka pajączki
Tort marchew, gruszka i pietruszka
następny
Tort marchewka, gruszka i pietruszka
Ciasteczka pajączki
poprzendi
Ciasteczka pajączki
Tort marchew, gruszka i pietruszka
następny
Tort marchewka, gruszka i pietruszka

Dodaj komentarz