0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
500 g truskawki
0,5 sztuki sok z cytryny
3 łyżki brązowy cukier

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sorbet truskawkowy

Lato już co raz bliżej, a truskawki wyglądają z koszyka. Zadbajcie też o swoich bliskich by zjadły coś smacznego i orzeźwiającego.

  • 120 minut
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Jako, że temperatura na zewnątrz bije rekordy (tak mówią w radio), musiałem się czymś ochłodzić i orzeźwić. No bo na wysoką temperaturę nie ma nic lepszego niż lody. Chociaż tym razem jest to sorbet, więc jeszcze lepiej. Zdecydowanie schłodzi nasz organizm, i doda dodatkowej energii.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Truskawki obierz, i włóż do zamrażarki. Najlepiej na całą noc by porządnie zamarzły.
Następnego dnia, wyjmij truskawki i przy użyciu blendera zmiksuj je z resztą składników. Całość przełóż do maszynki do lodów. Gdy masa będzie już gotowa, przelej ją do pojemnika i wstaw do zamrażarki

2
Zrobione

Jeżeli nie posiadasz maszynki do lodów, możesz również przygotować sorbet, tyle że co 30 min wyjmuj lody i je przemieszaj by nie powstały kryształki. Zabieg ten powtórz tak z 6 razy.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
poprzendi
Beziki kakaowe
następny
Koktajl truskawkowo-melonowy
poprzendi
Beziki kakaowe
następny
Koktajl truskawkowo-melonowy

Dodaj komentarz