Karpatka czekoladowa Karpatka czekoladowa będzie moim nowym, starym przepisem 😀 Wersję nieco odmieniona ale bazuje na przepisie, który znajdziecie również...
Ciasto zimne sutki Ciasto zimne sutki , bo nie dupa pawiana 😛 No tak, na serio piszę. Skąd się to wzięło wszystko? No miałem zrobić ciasto z ciepłymi lodami tzw....
Pascha w białej czekoladzie Pascha w białej czekoladzie to mini wersja tradycyjnej paschy z nowoczesnymi składnikami. Szczerze powiedziawszy nie jestem pewien, czy kandyzowana skórka pomarańczowa jest nowoczesnym składnikiem 🙂 ale...
Babka z likierem kokosowym Babka z likierem kokosowym to efekt Waszego głosowania na facebooku. Wspólnie zdecydowaliście, ze chcielibyście poznać przepis...
Kopiec kreta Kopiec kreta pamiętacie to ciasto gdy dopiero wchodziły na sklepowe półki gotowe ciasta? Moja mama uwielbiała je kupować. Wszystko takie proste w wykonaniu, 2 miski, 2 torebki i...
Bezowe serce Bezowe serce to mój eksperyment z wykrawarkami do ciastek. Nawet nie przypuszczałem, że efekt będzie tak cudowny! Sprawa jest prosta, foremkę należy nasmarować olejem a następnie wyszprycować bezę...