Mleczna kanapka może być polana polewą z mlecznej lub gorzkiej czekolady.
Mleczna kanapka to przepis, który znalazłem w gazecie. Postanowiłem, że wrócę do trybu gdzie co jakiś czas dodawałem przepis z czasopisma dla kobiet by wszystkim uzmysłowić, że moja ciasta nie tylko ładnie się prezentują na zdjęciu ale są również realne do wykonania.
Sam często się zastanawiam, co Wami kieruje, że właśnie wybieracie przepisy z gazet, które składają się z kilku biszkoptów, warstw kremu i innych dziwactw. Wykonanie takiego ciasta zajmuje mnóstwo czasu, a jednak je robicie 🙂
Dzisiaj czym Was zaskoczę no właśnie mleczną kanapką, która w sobie ma bardzo dużo masła i smakuje jak takie tradycyjne domowe ciasto.
1
Zrobione
|
BiszkoptWrzuć do misy miksera całe jajka, oraz cukier. Wszystko zmiksuj na puszystą masę (około 15 minut). Dodaj olej i całość wymieszaj. Wsyp przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie lecz delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto do foremki o wymiarach 25x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. |
2
Zrobione
|
KremMleko podgrzej i połącz z cukrem. Wymieszaj całość aż cukier się rozpuści. Odstaw na bok do przestygnięcia (mleko powinno mieć temperaturę pokojową). Masło utrzyj na jasną i puszystą masę. Ciągle ucierając dodawaj ostudzone mleko cienkim strumieniem. |
3
Zrobione
|
Przestudzone ciasto przekrój wzdłuż i przełóż je kremem. |