Mleczna kanapka Mleczna kanapka to przepis, który znalazłem w gazecie. Postanowiłem, że wrócę do trybu gdzie co jakiś czas dodawałem przepis z czasopisma dla kobiet...
Mazurek limonkowy Mazurek limonkowy to prawie jak eksluzywna wersja ciastka jakie możecie dostać w jednej z najlepszych cukierni na ślasku, czyli Pani Foremce 🙂 Trochę mnie poniosło nie ukrywam, nie...
Ciasto zimne sutki Ciasto zimne sutki , bo nie dupa pawiana 😛 No tak, na serio piszę. Skąd się to wzięło wszystko? No miałem zrobić ciasto z ciepłymi lodami tzw....
Pascha w białej czekoladzie Pascha w białej czekoladzie to mini wersja tradycyjnej paschy z nowoczesnymi składnikami. Szczerze powiedziawszy nie jestem pewien, czy kandyzowana skórka pomarańczowa...
Marlenka Marlenka to kolejny klasyk z „pudełka” ciasto to poznałem na urodzinach od kolegi jednak w nieco innej formie (kulek) i zastanawiałem się nad czym się tak zachwycają skoro jest...
Owocowe crumble Owocowe crumble to można powiedzieć swojego rodzaju mix owocowy z resztek owoców. Ja użyłem do tego celu mrożonych, jednak nadchodząca wiosna mam nadzieję przyniesie ze sobą pełen koszyk...
Babka z likierem kokosowym Babka z likierem kokosowym to efekt Waszego głosowania na facebooku. Wspólnie zdecydowaliście, ze chcielibyście poznać przepis na Wielkanocną babkę. Jak to...
Ryż z jabłkami Ryż z jabłkami to wspomnień czar, czyli smaki z dzieciństwa i z czasów gdy mama nie miała pomysłu na obiad. Wcześniej był robiony w prodiżu, a ja...
Kopiec kreta Kopiec kreta pamiętacie to ciasto gdy dopiero wchodziły na sklepowe półki gotowe ciasta? Moja mama uwielbiała je kupować. Wszystko takie proste w wykonaniu, 2 miski, 2 torebki i...
Jabłecznik kokosowy Jabłecznik kokosowy jest połączeniem dwóch składników, które uwielbiam. Jest też po części eksperymentem, ponieważ udało mi się kupić w Lidlu Bio Mąkę Kokosową....