Delicja brzoskwiniowa Z reguły nie umieszczam na blogu przepisów pochodzących z innych blogów, ale ta delicja brzoskwiniowa zasłużyła na wyjątek. To ciasto jest fenomenalne w...
Jabłecznik z połówek jabłek Przepis na jabłecznik z połówek jabłek często przewijał się przez grupy na facebooka do których należę. Zastanawiałem się w czym tkwi fenomen tego ciasta, jeżeli pokusicie...
Strudel jabłkowy Z reguły nie korzystam z kgotowych ciast, jednak widząc pierwszy raz ciasto francuskie z masłem a nie tłuszczem utwardzonym to doszedłem do wniosku że muszę zrobić strudel jabłkowy....
Babka dyniowa z polewą kawową Babka dyniowa z polewą czekoladową to 2 skrajne jak dla mnie kombinacje. Dynia za którą nie przepadam i likier kawowy Saska (nie oszukujmy się jest...
Paris Brest Paris Brest Paris brest to po prostu ciasto parzone z kremem orzechowym z charakterystyczną dziurką w środku. Skąd taka nazwa? Wyczytałem, że deser został stworzony przez cukiernika...
Bułeczki cynamonowe Nadchodząca jesień aż krzyczy: DAJCIE MI CYNAMONU! Oj tak. Przepisy które teraz nadejdą będą w jesiennych smakach. Bułeczki cynamonowe to dopiero początek i mam nadzieję, że wśród przepisów,...
Podwójnie przekładany jabłecznik Uwielbiam jesień! Zapach jabłek, cynamonu i smak orzechów. Nie chodzi tutaj o to, że przeszkadza mi gorąc pięknych letnich dni. Jestem bardzo ciepłolubny i nigdy nie narzekam,...
Tort Leśny mech Tort leśny mech to ciasto na bazie szpinaku i oleju. Powiem szczerze, że raczej zostałem namówiony do wykonania tego ciasta niżeli odczuwałbym...