Jak dla mnie każda babka musi mieć polewę. Najprostsza wersja too cukier puder + sok z cytryny. A wy jakie macie szybkie polewy do ciast?
Uf, jednak mi się udało jeszcze przed świętami dodać babkę. No bo czym byłyby święta wielkanocne bez babki? Teraz klasyczna, maślana babka z odrobiną soku z cytryny. Uwielbiam te ciasta, bo nie wymagają zbyt wiele wysiłku, a świetnie smakują. No i jak ja to określam, są to dania jednogarnkowe.
Życzę Wam Wesołych Świąt!
1
Zrobione
|
Nagrzej piekarnik do temperatury 165 stopni wraz z formą w środku. Jeżeli posiadacie formę silikonową, bądź metalową powlekaną silikonem to nie trzeba jej nasmarować tłuszczem i bułką tartą, w przeciwnym wypadku zróbcie to. |
2
Zrobione
|
Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce mikserem na niskich obrotach (tak mniej więcej 30 sekund) następnie zwiększ obroty na maksymalne i miksuj całość przez 3 minuty. |
3
Zrobione
|
LukierPrzygotuj lukier z 4 łyżek cukru pudru i 2 łyżeczek soku z cytryny. Polej babkę. |