Czekoladowe eklerki Przepis prosty, ilość odpowiednia czego więcej chcieć? Czekolady! Kiedyś ciasto parzone (bo tak się nazywa ten rodzaj ciasta wykorzystany przy robieniu eklerek/ptysiów) był...
Miętowe francuskie makarony Przepisów jest pełno na wykonanie francuskich makaronów. Jednak ten zdecydowanie najbardziej do mnie przemawia, głównie ze względu na prostotę wykonania. Nie potrzebujemy podgrzewać wody z cukrem do...
Tort bezowy z porzeczkami Czasem tęsknię za latem, a zwłaszcza a owocami z ogródka. Ten smak lekko kwaśnej czerwonej porzeczki, lub nieco cierpka jeżyna. To są prawdziwe smaki owoców. Uwierzcie...
Delikatne babeczki z cytryną i kremem kokosowym. Te cupcakes nie są bombą kaloryczną bo w kremie nie ma masła, ani śmietany, jednak mascarpone również robi...
Mini bagietki Mini bagietki to proste w wykonaniu ciasto chlebowe, a każde ciasto chlebowe wymaga specjalnego traktowania, to jest nieco inne ponieważ nie wymaga wyrastania. Fajnie co nie? Mogą to...
Babka Biała Dama Babka Biała Dama to mój nowy eksperyment kulinarny, z którego jestem dumny. Babka na bazie białej czekolady oraz musu truskawkowego! Uwielbiam eksperymentować z tym ciastem, istnieje tyle...
Powiem Wam, że jestem ogromnym zwolennikiem pieczenia własnych bułek w domu. Takie pieczywo jest o wiele zdrowsze, i do tego możecie zrobić to wszystko wg...
Przyznam się szczerze, że to mój eksperyment. Pierwszy raz robiłem roladę ze śmietaną i uważam ten wypiek za udany bo znikł błyskawicznie! Lekko słony smak masła orzechowego sprawił, że nie...
To ciasto ma w sobie wiele wspomnień. Pamiętam, że moja mama zawsze je robiła w niedzielę do kawy, ale nie było to ciasto robione ręcznie w domu. Po prostu szła...
Ochota na pączki przyszła mi kiedy miałem spotkanie z klientką mojego Banku. Nie byłbym sobą gdybym nie poruszył tematu gotowania i pieczenia podczas rozmowy z...